Recepty

Mäsové placky

Mäso pokrájame na malé kocky, dáme ho do hlbšej misy, osolíme, okoreníme, posypeme vegetou, pridáme lečo a dobre premiešame. Vajcia dôkladne rozšľaháme so Solamylom, vylejeme na mäso a znova premiešame. Odložíme aspoň na 12 hodín do chladu. Z odležanej masy postupne tvarujeme placky a vo väčšom množstve tuku (Cera, olej) ich pomaly z obidvoch strán oprážame do zlatista. Podávame so zemiakovou kašou alebo s varenými zemiakmi.

Suroviny

  • 1 kg bravčového pliecka
  • 5 vajec, 700 ml leča
  • 150 ml oleja, 4 lyžíc Solamylu
  • 1 lyžička vegety, soľ
  • mleté čierne korenie

Máte recept, o ktorý sa chcete podeliť?

Tak neváhajte a napíšte nám.

Ochutnajte aj dalšie recepty

Čokoládový hrnčekový koláč

Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, prídáme múku, olej, granko a...

Zobraziť celý recept

Zapekané karé

Plátky mäsa umyjeme, osušíme a vyklepeme, mäso z oboch strán posypeme...

Zobraziť celý recept

Pečené plnené zemiaky

Zemiaky prekrojíme na polovice a stred vydlabeme tak, aby vznikli košíčky hrubé asi...

Zobraziť celý recept