Recepty

Škvarkové rožky

Do preosiatej múky dáme soľ, kvások, zmäknutý tuk, rozšľahané vajce, rozmiešané syry a vlažné mlieko. Vypracujeme hladké cesto a necháme ho vykysnúť. Škvarky pomelieme, ochutíme soľou a korením. Cesto rozdelíme na 8 bochníčkov, každý rozvaľkáme, pokrájame na 8 dielov (trojuholníkov), natrieme plnkou a skrútime do tvaru rožkov. Rožky poukladáme na vymastený plech, natrieme žĺtkom rozmiešaným s trochou mlieka a posypeme sezamovými zrnkami (alebo postrúhaným syrom). Upečieme v dobre vyhriatej rúre do červena. 

Suroviny

  • 500 g polohrubej múky, 40 g drožia
  • 3 kocky smotanového syra, 250 g tuku
  • 1 lyžička soli, 250 ml mlieka
  • 1 vajce, 250 g škvariek
  • soľ, mleté čierne korenie
  • 1 žĺtok, 100 g sezamových zrniek

Máte recept, o ktorý sa chcete podeliť?

Tak neváhajte a napíšte nám.

Ochutnajte aj dalšie recepty

Čokoládový hrnčekový koláč

Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, prídáme múku, olej, granko a...

Zobraziť celý recept

Zapekané karé

Plátky mäsa umyjeme, osušíme a vyklepeme, mäso z oboch strán posypeme...

Zobraziť celý recept

Pečené plnené zemiaky

Zemiaky prekrojíme na polovice a stred vydlabeme tak, aby vznikli košíčky hrubé asi...

Zobraziť celý recept