Recepty

Srnčí chrbát na oravský spôsob

Prešpikovaný srnčí chrbát potrieme olejom, posypeme rozdrveným korením a roztlačenými borievkami, dáme na pekáč. Očistenú cibuľu nakrájame a podusíme, rozložíme ju okolo mäsa a polejeme červeným vínom. Pekáč dáme do stredu rúry a pečieme pri odporúčanej teplote (225°C) po 15 min. mäso polejeme výpekom, opakujeme po 7 minútach. Hotové upečené mäso posolíme, zabalíme do alobalu a udržiavame v teple. Výpek prepasírujeme, vmiešame smotanu a uvaríme omáčku. Posolíme a dochutíme čiernym korením. Jablkovú šťavu privedieme do varu, pridáme olúpané polovice hrušiek a cukor. Dusíme 10 minút. Upečený srnčí chrbát zdobíme udusenými hruškami plnenými ríbezľovým lekvárom. 

Suroviny

  • 1,5 kg srnčieho chrbta
  • 4 lyžice oleja, čierne korenie celé
  • 2 bobule borievky, 2 cibule
  • 1/4 l červeného vína, soľ
  • 150 g kyslej smotany, 4 hrušky
  • 1/8 l jablkovej šťavy, 1 lyžica cukru
  • 8 lyžičiek ríbezľového lekváru

Máte recept, o ktorý sa chcete podeliť?

Tak neváhajte a napíšte nám.

Ochutnajte aj dalšie recepty

Čokoládový hrnčekový koláč

Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, prídáme múku, olej, granko a...

Zobraziť celý recept

Zapekané karé

Plátky mäsa umyjeme, osušíme a vyklepeme, mäso z oboch strán posypeme...

Zobraziť celý recept

Pečené plnené zemiaky

Zemiaky prekrojíme na polovice a stred vydlabeme tak, aby vznikli košíčky hrubé asi...

Zobraziť celý recept