Recepty

Tatranské rezy

Z múky, masla, 4 ž?tkov, 50 g práškového cukru a v teplom mlieku namo?eného droždia vypracujeme hladké cesto. Rozva?káme ho a dáme na vymastený plech, ktorý posypeme múkou. Potrieme marhu?ovým lekvárom a necháme pol hodiny kysnú?. Zo 4 bielkov uš?aháme tuhý sneh, do ktorého pridáme vanilkový cukor a 100 g práškového cukru. Snehom potrieme odležané cesto a povrch posypeme posekanými mand?ami. Pe?ieme v mierne vyhriatej rúre. 

Suroviny

  • 250 g hladkej múky, 130 g masla
  • 4 vajcia, 150 g práškového cukru
  • 1 dl mlieka, 20 g droždia
  • 150 g marhu?ového lekváru
  • vanilkový cukor, 50 g mandlí

Máte recept, o ktorý sa chcete podeliť?

Tak neváhajte a napíšte nám.

Ochutnajte aj dalšie recepty

?okoládový hrn?ekový kolá?

Vajcia s cukrom vyš?aháme do peny, prídáme múku, olej, granko a...

Zobraziť celý recept

Zapekané karé

Plátky mäsa umyjeme, osušíme a vyklepeme, mäso z oboch strán posypeme...

Zobraziť celý recept

Pe?ené plnené zemiaky

Zemiaky prekrojíme na polovice a stred vydlabeme tak, aby vznikli koší?ky hrubé asi...

Zobraziť celý recept