Recepty

Zapekaná treska s orechami

Rybie filé umyjeme, osušíme, osolíme, okoreníme a vložíme do formy na pe?enie vytretej tukom. Cibu?u ošúpeme a nakrájame. Lieskové oriešky najemno zomelieme, vlašské orechy nasekáme nadrobno. Petržlenovú v?a? odtrhneme zo stoniek a najemno nakrájame. Cibu?ku osmažíme na masle, pridáme orechy a petržlenovú v?a?, krátko orestujeme a zmesou posypeme filé. Vložíme do rúry predhriatej na 200°C a zapekáme 20 – 25 minút. Zemiaky umyjeme, ošúpeme, nakrájame na tenké plátky a vysmažíme dozlatista. Servírujeme so zeleninou.

Suroviny

  • 1 kg filé z tresky, so?
  • tuk na vymazanie formy
  • 2 cibule, 50 g masla
  • 100 g lieskových orechov
  • 50 g vlašských orechov
  • 4 vä?šie zemiaky, 50 g masla
  • zväzok petržlenovej v?ate
  • korenie

Máte recept, o ktorý sa chcete podeliť?

Tak neváhajte a napíšte nám.

Ochutnajte aj dalšie recepty

?okoládový hrn?ekový kolá?

Vajcia s cukrom vyš?aháme do peny, prídáme múku, olej, granko a...

Zobraziť celý recept

Zapekané karé

Plátky mäsa umyjeme, osušíme a vyklepeme, mäso z oboch strán posypeme...

Zobraziť celý recept

Pe?ené plnené zemiaky

Zemiaky prekrojíme na polovice a stred vydlabeme tak, aby vznikli koší?ky hrubé asi...

Zobraziť celý recept