Recepty

REZY POD SKLOM

Žĺtky a cukor vymiešame dopenista, postupne za stáleho miešania pridávame vodu, olej a dobre vypracujeme. Nakoniec zľahka vmiešame múku spolu s práškom do pečiva a tuhý sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na vymastený a hrubou múkou posypaný hlboký plech a upečieme. Vychladnutý múčnik potrieme priamo na plechu pikantným lekvárom, navrstvíme plnku a poukladáme na ňu ovocie. Celý múčnik zalejeme časťou vlažnej želatíny a postupne prilievame zvyšok. Múčnik dáme stuhnúť a podávame. Príprava plnky: Vo vlažnom mlieku rozmiešame múku a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu. Maslo vymiešame s práškovým cukrom, vmiešame ho do vychladnutej kaše a po kvapkách pridáme rum. Príprava želatíny: Šťavu z ovocia doplníme vodou, prípadne sirupom a pripravíme želatínu podľa návodu na obale. Hneď ako zmes začne na okrajoch rôsolovatieť, pomocou lyžice ju pomaly nalievame na múčnik.

Suroviny

  • 5 vajec, 5 PL práškového cukru
  • 2 PL vlažnej vody, 2 PL oleja, 1 PL rumu
  • 5 PL polohrubej múky, pikantný lekvár
  • 1 prášok do pečiva, 0,4 l mlieka
  • 1 pohár kompótu, 200 g masla, cukor
  • 4 PL polohrubej múky,
  • 2 balíčky čírej tortovej želatíny
  • 0,5 l šťavy z kompótu

Máte recept, o ktorý sa chcete podeliť?

Tak neváhajte a napíšte nám.

Ochutnajte aj dalšie recepty

Čokoládový hrnčekový koláč

Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, prídáme múku, olej, granko a...

Zobraziť celý recept

Zapekané karé

Plátky mäsa umyjeme, osušíme a vyklepeme, mäso z oboch strán posypeme...

Zobraziť celý recept

Pečené plnené zemiaky

Zemiaky prekrojíme na polovice a stred vydlabeme tak, aby vznikli košíčky hrubé asi...

Zobraziť celý recept